1. Home
  2. Google G Suite
  3. Google Drive i din Dock på macOS

Google Drive i din Dock på macOS

Dock: Ikke kun for apps, også for Google Drive.

Jeg troede alle brugte mapper i deres dock. Men det viser sig at rigtige mange kun bruger deres dock til apps – og de to indbyggede mapper som Apple definerer på forhånd – nemlig Dokumenter og Downloads.

Jeg blevet overrasket da jeg lærte, efter et indlæg på Twitter, hvor mange som ikke vidste du kunne trække en mappe, en fil eller et helt drev ned i docken – noget som jeg benytter mange gange dagligt.

Jeg bruger bl.a. docken i macOS som vist her til mit Google Drev, men jeg har også projekt-mappe fra mit Google Drev, direkte i docken – altså underundermapper fra mit Google Drev, direkte i min dock. Men uanset om du bruger OneDrive fra Microsoft, Dropbox eller en helt tredje cloud-drev tjeneste, kan du tilføje mapper til din dock.

Det er også muligt at trække filer direkte ned i docken og hurtigt gemme filer i de rigtige mapper.

Google Drive i macOS dock
Skærmbillede: Google Drev i macOS dock

Sådan gør du

Jeg har lavet en kort lille video der viser hvordan du tilføjer (i dette eksempel Google Drive) til docken:

 

Alternative visninger

Det er muligt at vælge mellem en række forskellige visningstyper, bl.a. Liste-visning, som i stedet for de store ikoner, viser en liste der gør det noget nemmere at overskue større mapper med meget indhold. Prøv dig frem med de forskellige visningstyper og se hvilken der passer dig bedst ?

Google Drive Listevisning i macOS Docken

Google Drive File Stream

Se også mit indlæg på Cloudbloggen.dk om Google Drive File Stream, hvor jeg skrive en masse om denne nye teknologi fra Google ?

Updated on 10. maj 2019

Was this article helpful?

Related Articles