1. Home
 2. Andet Cloud-relateret
 3. Cloud Gaming i 2018 med GeForce Now™ fra NVIDIA

Cloud Gaming i 2018 med GeForce Now™ fra NVIDIA

Cloudbloggen er blevet inviteret til at teste NVIDIAs nye GeForce Now™ Cloud Gaming platform, der forvandler enhver PC eller Mac til en højtydene gaming-computer i skyen.

Kort fortalt er NVIDIA GeForce Now™ en abonnementsbaseret cloud-tjeneste der giver ubegrænset adgang til et stort bibliotek af nye spil hosted i NVIDIAs Cloud – lidt alá Netflix for spil. Det kræver dog, modsat Netflix, at du selv køber spillene. Abonnementet på GeForce Now fra NVIDIA indeholder altså ikke selve spillene, men den cloud-platform som du kan installere- og afvikle spillene fra.

NVIDIAs Cloud er lidt anderledes end de fleste andre Cloud-produkter som f.eks. Microsoft Azure eller Amazon AWS – deres cloud består  primært af grafikkort (GeForce GTX) som kobles sammen i tusindevis og bruges til rå regnekraft, der efterfølgende streames ned på din PC eller Mac. Det betyder at selvom du har en ældre PC eller Mac, kan du uden problemer spille de nyeste spil, ved at udnytte NVIDIAs cloud og streame regnekraften ned i form af flydende grafik i fuld HD 1080p med 60 frames per second (billeder i sekundet).

Tjenester kræver en PC eller Mac og min. 25 mbit internet-forbindelse. Der er endnu ikke annoceret danske priser.

Geforce Now Cloud invitation e-mail

NVIDIA er netop i gang med at udrulle deres Cloud-tjeneste GeForce NOW i Europra – og vi blev inviteret til at teste. Her kan du læse lidt om vores oplevelse.

Nemt at komme i gang

Efter installationen af deres klient på min Apple MacBook, som forløb problemfrit, loggede jeg ind og blev budt velkommen af et stort bibliotek af forskellige spil. De fleste spil kræver at du allerede ejer dem / har købt dem, og du får adgang til dem, ved at linke din NVIDIA-konto sammen med din Steam og Battle.net konto.

GeForce Now fra NVIDIA Main screen på Mac OS X macOS High Sierra MacBook

Når du trykker på et spil, for at starte det, står klienten og loader i 10-15 sekunder, hvorefter spillet starter op i fuld skærm.

Geforce Now loading a new game

Min første test faldt meget naturligt på et af de meget populære spil fra Steam, nemlig Counter Strike: Global Offensive. Jeg trykkede på spillet og efter ca. 10 sekunder, skulle jeg logge ind med min Steam-konto. Spillet var allerede downloadet og jeg kunne nu trykke “Play” for at starte CS GO op i fuld skærm.

Steam CS GO via Nvidia Geforce NOW Cloud

Spiloplevelsen

Jeg havde nok forventet, som de fleste andre, når de hører Cloud Gaming – en online tjeneste der nok ikke var heeelt ligeså fantastisk, som at have en stor larmende strømslugende gaming PC stående ved siden af en. Jeg blev overrasket, positivt overrasket.

Men jeg er naturligvis heller ikke professionel gamer, så jeg inviterede min lillebror Nikolaj Bahl med en tur på min MacBook, han var ligeså positiv; en super flydende, responsive, no-lag 60fps 1080p oplevelse – det kunne ligeså godt have været en lokal Windows PC med et Geforce GTX grafikkort der afviklede spillet.

For at teste yderligere, fandt vi en gammel MacBook Air frem, en maskine der på ingen måder ikke er lavet til gaming – vi startede ligeledes Counter Strike op her, og vi fik samme oplevelse – en fantastisk lag-fri lækker fuld HD oplevelse. Ingen blæsere der begyndte at snurre op og ingen voldsom træk på batteriet.

Konklussion: Cloud Gaming i 2018

Jeg troede jeg skulle afslutte denne artikel, med en beskrivelse af at Cloud Gaming var fremtiden, og det her var beviset på, at vi var på vej derhed – men jeg må bare indrømme at det ikke er fremtiden, det er nutiden! Vi er her nu!

Den største ulempe ved Cloud Gaming er at det kræver en stabil og hurtig internet-forbindelse på min. 25 mbit, og selvom det de fleste steder er muligt at få fiber, er der stadig enkelte pletter i Danmark, hvor det ikke er muligt.

Ydermere når næste generation (5G) mobil-teknologi ruller ud, kan vi for alvor begynde at bruge Cloud Gaming overalt – i toget, på ferien i sommerhuset, på tablets og telefoner – fremtiden for Cloud Gaming er spændende! Og vi følger med her på Cloudbloggen.

Skærmbilleder

Her er et par skærmbilleder fra Counter Strike over Cloud afviklet på en MacBook Air i fuld HD med Nvidias GeForce Now cloud:

Screen Shot Counter Strike Global Offensive på macOS via GeForce Now Cloud

Screen Shot Counter Strike Global Offensive på macOS via GeForce Now Cloud

Screen Shot Counter Strike Global Offensive på macOS via GeForce Now Cloud

Opdatering: Hvilke spil

Vi har fået en del spørgsmål der går på hvilke spil som er en del af den nye Cloud-tjeneste fra NVIDIA.

Vi kan desværre ikke liste dem alle her, og da udvalget konstant udbygges, vil det være en umulig opgave at vedligeholde en sådan liste.

Her er en liste over alle de spil, vi er blevet spurgt om, som findes i Geforce Now (der findes MANGE FLERE end nedenstående, det er blot dem vi har modtaget spørgsmål på)

Ikke-komplet liste over spil i NVIDIA GeForce Now Cloud:

 • Minecraft
 • Farming Simulator 17
 • Fallout
 • Skyrim
 • Total War
 • Civilization V
 • Playerunknown’s Battegrounds
 • Fortnite
 • Destiny 2
 • Overwatch
 • League of Legends
 • Call of Duty WWII
 • Call of Duty Black Ops 2
 • Wolfenstein II
 • HearthStone
 • World of Tanks
 • Team Fortress 2
 • World of Warcraft: Legion
 • Half Life 2

Games on GeForce Now

Spil på GeForce now

Screen Shot af spil på NVIDIA GeForce Now Cloud

Updated on 10. maj 2019

Was this article helpful?

Related Articles

Comments

 1. virker roblox???

 2. Jeg har været på deres waiting list i over 2 md nu. håber snart på en beta key!

Comments are closed.