1. Home
  2. DNS-portal
  3. DNS: Hvad er en CNAME-record

DNS: Hvad er en CNAME-record

CNAME records?

DNS-zone

En DNS-zone består af en række forskellige record-typer, herunder bl.a. CNAME. I vores gratis cloud-kontrolpanel kan du oprette ubegrænset antal domænet og ubegrænset records helt gratis, ingen forpligtelsen. Opret dig gratis, og kom i gang med vores DNSportal nu

En CNAME-record er en DNS-record som peger på et hostname, det kan f.eks. være en A-record eller en anden CNAME-record.

F.eks. bruger man en CNAME-record når man benytter Office 365 fra Microsoft. Her oprettes en CNAME-record der peger subdomænet autodiscover overpå Microsofts Auto-discover servere, og i stedet for at indtaste en IP-adresse (som ved en A-record), peger vi den direkte ind på Microsofts hostname. Det har den fordel, at hvis Microsoft en dag ændre IP-adresse på deres Autodiscover-servere, skal vi ikke foretage os noget.

Eksempel:

En CNAME-record kan som eksemplet herover pege på en CNAME-record på et 3. part domæne, f.eks. outlook.com – den kan også pege lokalt, hvis du f.eks har oprettet en A-record der hedder mail-server.ditdomæne.dk som peger på 1.2.3.4. Kan du oprette en CNAME-record der hedder f.eks. post-server.ditdomæne.dk som peger på mail-server.ditdomæne.dk.

Eksempel: CNAME-record

En CNAME-record opløses til et hostname, f.eks. autodiscover.outlook.com.

Opret en CNAME-record

Det er nemt at oprette en ny CNAME-record i vores DNS portal. Tryk på knappen “Opret ny CNAME-record” hvorefter du udfylder det ønskede subdomæne, f.eks. autodiscover og efterfølgende hvor det skal pege hen, f.eks. autodiscover.outlook.com.

Du kan oprette et ubegrænset antal CNAME-records helt gratis i vores DNSportal. Har du ikke adgang til vores gratis DNSportal, kan du oprette dig her.

Updated on 10. maj 2019

Was this article helpful?

Related Articles